joi, 7 septembrie 2017

Apa si cupru

Apa hidratează organismul, reglează temperatura corpului, ajută la eliminarea toxinelor din corp și are grijă de țesuturile pielii, înă beneficiile ei nu se opresc aici. Dacă este depozitată în recipiente din cupru, apa are efecte nebănuite asupra sănătății.
În medicina Ayurvedică,apa consumată din căni de cupru are mult mai multe efecte pozitive asupra corpului,decât dacă ar fi depozitată în sticle de plastic sau în recipiente de sticlă. „Dacă țineți apa în recipiente din cupru,de preferat întreaga noapte sau cel puțin patru ore,apa ia din proprietățile cuprului,care sunt extrem de benefice pentru organism”,afirmă Sadhguru,un specialist ayurvedic.
 

Ajută sistemul digestiv


Cuprul are proprietăți de stimulare a sistemului digestiv atât în digestia alimentelor,cât și în eliminarea toxinelor de la nivelul intestinelor prin defecație. De asemenea,apa care este depozitată în recipiente din cupru distruge bacteriile „rele” de la nivelul intestinelor și reduce inflamațiile,prevenind astfel apariția gastritei,a indigestiilor și a infecțiilor de la nivelul stomacului. Apa consumată din căni de cupru stimulează și buna funcționare a rinichilor și a ficatului.
 

Stimulează arderea depozitelor de grăsime


Apa ținută în recipiente din cupru te poate ajuta să slăbești cu ușurință,întrucât intensifică metabolismul,cât și arderea și eliminarea depozitelor de grăsimi.
 

Grăbește vindecarea rănilor


Datorită cuprului,apa capătă proprietăți antibacteriene,antivirale și antiinflamatoare,ceea ce înseamn că rănile se vindecă mult mai repede. În plus,consumul apei din recipiente de cupru întărește sistemul imunitar și susține corpul în crearea de noi celule.
 

Încetinește procesul de îmbătrânire


Cuprul are proprietăți antioxidante,motiv pentru care consumul apei dintr-un recipient de cupru îți va stimula corpul să lupte în mod eficient împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi care grăbesc procesul de îmbătrânire.
 

Menține sănătatea inimii și combate hipertensiunea


Potrivit Societății Americane de Cancer,cuprul reglează tensiunea arterială,bătăile inimii și niveluri colesterolului și al trigliceridelor din sânge. Astfel,îți protejezi inima de bolilele cardiovasculare ce-ți pot pune sănătatea în pericol.
 

Luptă împotriva cancerului


O altă afecțiune care poate fi prevenită prin simplul consum al apei dintr-un recipient din cupru este cancerul. Datorită proprietăților antioxidante pe care le are,cuprul anihilează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra corpului,prevenind astfel apariția celulelor canceroase.

Stimulează creierul

Creierul funcționează prin transmiterea de impulsuri de la un neuron la altul prin sinapse. Neuronii sunt acoperiți de un strat cunoscut sub numele de mielină. Cum ajută cuprul la menținerea sănătății creierului? Acesta susține sinteza fosfolipidelor care sunt esențiale pentru formarea straturilor de mielină. Astfel,creierul lucrează mai repede și mai eficient.
 

Reglează funcțiile tiroidei


Specialiștii susțin că unele dintre afecțiunile tiroidiene se află în strânsă legătură cu nivelul de cupru din organism,deoarece acesta este unul dintre cele mai importante minerale care asigură buna funcționare a glandei tiroidiene. Deficitul de cupru poate fi prevenit dacă bei apă din recipiente realizate din acest mineral.
 

Combate artrita


Întrucât are proprietăți antiinflamatoare,cuprul ușurează simptomele artritei. Astfel,durerile și inflamațiile se reduc în mod considerabil dacă alegi să bei în mod constant apă dintr-o cană de cupru.
 

Previne și tratează anemia


Un alt beneficiu al cuprului este acela de a preveni și de a trata anemia,deoarece acest mineral favorizează buna absorbție a fierului din alimente sau suplimente.

Cel mai bine este să bei apa care a fost depozitată în recipiente din cupru dimineața,pe stomacul gol.

Atenție!Este foarte important să cumperi recipiente din cupru pur pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive. De asemenea,când speli recipientele,nu folosi bureți care le pot zgâria,altfel se pierde din cantitatea de cupru ce poate ajunge în apa consumată și,implicit,beneficiile pentru sănătate sunt mult mai mici.
 www.clickpentrufemei

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>