miercuri, 2 decembrie 2015

Ph ul nostru cel de toate zilele



Alimentele cu un pH alcalin, pH acid si pH neutru din alimentatia noastra


valori-ph-small-.png












Procesele metabolice naturale ale organismului produc reziduuri acide. Aceste reziduri celulare trebuiesc neutralizate, pentru a fi eliminate în siguranță fără să afecteze țesuturile glandelor și ale organelor responsabile cu detoxifierea organismului.
Aciditatea încurajează descompunerea, apariția bolilor și pierderea energiei.
Stilul de viață dezorganizat caracterizat printr-o alimentație săracă în vitamine, enzime și minerale, stres prelungit și mediul înconjurător nociv, duc la un nivel ridicat de aciditate în organism. Astfel că o alimentație și un stil de viață sănătos sunt esențiale pentru echilibrarea balanței funcțiilor organismului.
Dezechilibrul prelungit al balanței pH-ului duce la scăderea capacității organismului de a absorbi proteinele, mineralele și alți nutrienți, precum și la scăderea producției de energie în celule, scăzând totodată și capacitatea organismului de a repara celulele deteriorate și de a se detoxifia de metalele grele.

Alimentele care contribuie la un nivel acid în organism sunt: carnea, orezul alb, brânzeturile, cafeaua, alcoolul, pastele, pâinea, zahărul și ciocolata. Atentie la pericolul fumatului !
Alimentele care contribuie scăderea nivelului acid din organism sunt: legumele, fructele, migdalele, mugurii de pin, semințele de in, mierea de albine și iaurtul slab. De folosit apa de baut cu Ph alcalin !

Cateva idei :

Nu sunt doar delicioase, ci şi pline de vitamine, aşa că dacă vei consuma un smoothie în fiecare dimineaţă vei observa o îmbunătăţire la nivelul întregului organism: multă energie şi putere de concentrare, o digestie bună, un aspect sănătos al pielii şi o stare de bine generală.
Iată câteva reţete de smoothie-uri pentru acest sezon:
Smoothie Verde
Avem nevoie de următoarele ingrediente: pară, un castravete mic, o lingurinţă de argilă verde, ½ varză verde, ½ lingurinţă de ghimbir, o cană de apă de nucă de cocos.
În el se mai pot adăuga, în funcţie de preferinţe, câteva picături de ulei presat la rece: măsline, in, argan, chia, dar şi diverse seminţe: susan, nuci caju, de floarea soarelui, migdale.
Smoothie-ul verde din diverse legume, fructe, ierburi şi apă aduce cel mai mare aport de vitamine şi minerale organismului.
De asemenea, se mai pot adăuga condimente: şofran, vanilie, scorţişoară, ghimbir, cuişoare, cimbru, pătrunjel uscat.
Dacă este consumat cu regularitate preparatul poate reduce pofta de dulce şi ne va ajuta în cura de slăbire.
Smoothie-urile au un rol important în procesul de detoxifiere al organismului şi în curele de slăbire, deoarece oferă un aport important de nutrienţi organismului.
Smoothie roşu
La prepararea acestui smoothie vom folosi următoarele ingrediente: 4 morcovi, 3 roşii mari, 1 sfeclă roşie, 3 căţei de usturoi, o mână de fructe goji, ½ ghimbir.
În funcţie de preferinţe, poţi adăuga rodie şi măr.
Acest preparat foarte bogat în anti-oxidanţi şi vitamine va face minuni pentru organismul tău.
Smoothie românesc
La acest smoothie vom folosi doar ingrediente autohtone şi vom obţine un preparat gustos şi sănătos. Iată de ce avem nevoie: 3 mere, ½ varză roşie, ½ sfeclă roşie, 3 căţei de usturoi, o ţelină, seminţe de floarea soarelui şi nuci.
Ei, începem de mâine dimineaţă? Dacă da, aşteptăm să ne trimiţi un feed-back, după ce vei folosi aceste reţete de smoothie-uri.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>