vineri, 28 august 2015

Energia starilor emotionale


Atitudinile, emotiile si efectele din corp le simtim prin diferite cai. Spre exemplu, sentimentul de tristete sau disperare afecteaza sistemul nostru de hormoni si schimba fluxul chimic in creierul nostru. Insa, stiati ca puteti vedea fizic anumite emotii resimtite in corp?
Emotiile suprimate pot si se vor manifesta in anumite zone ale sistemelor in corp. Emotiile, gandurile si sentimentele au un impact mare asupra sistemelor fiziologice din organism. La acest studiu, la care au participat voluntar 700 de persoane din Finlanda, Suedia si Taiwan  s-a descoperit ca diferite stari emotionale declanseaza diferite senzatii in organism. Furia afecteaza corpul intr-o zona diferita fata de emotiile de teama, dezgust, fericire sau dragoste.
“Emotiile sunt deseori simtite in corp iar feedback-ul somato-senzorial a fost propus pentru a declansa experientele emotionale constiente. Aici vom desoperi harti ale senzatiilor corporale associate cu emotii diferite folosind o metoda unica de auto-raport topografic. In cinci experimente, participantii au prezentat doua siluete de corpuri alaturi de cuvinte emotionale, povesti, filme sau expresii faciale. Ei au fost rugati sa coloreze regiunile corporale a caror activitate era crescuta sau scazut in timp ce lua legatura cu fiecare stimul. Aceste harti au fost in concordanta cu cele vest-europene si est-asiatice.”
Rasa, varsta sau sexul nu par a face o diferenta in ceea ce priveste impactul emotional asupra organismului, rezultatele fiind similar in toata lumea.
 “Emotiile regleaza nu doar mentalitatea ci si starile corporale. In acest fel ne pregatim sa reactionam rapid la pericole si la oportunitatile precum interactiunile sociale placate prezente in mediul inconjurator.”. Aceasta este concluzia profesorului asistent, Lauri Nummenman.
emotii
Daca vrei sa traiesti o viata plina de fericire trebuie sa iti recunosti starile emotionale pe care le simti chiar daca frica, ura, furia sau disperarea nu sunt cele mi bune sentimente.                   
                                                                                           LEGENDA:
 1)furia 2)frica 3)dezgust 4) fericire 5)tristețe 6) surpriză 7)neutru 8)anxietate 9) dragoste  10) depresie11) dispreț 12) mândrie 13) rușine 14) invidie

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>