duminică, 11 mai 2014

Socata ca metoda de tratament

Socata este vedeta acestui sezon. Bautura preparata din florile de soc este foarte gustoasa dar si super-sanatoasa: este recomandata in tratamentul asteniei, starilor de nervozitate, tulburarilor de tract digestiv si lupta eficient impotriva infectiilor tractului respirator.



Socata este un remediu foarte bun impotriva constipatiei, in special cea de cauza nervoasa dar si... atentie! un adjuvant excelent in curele de slabire fiind un excelent detoxifiant si diuretic. Asadar, pe acelea dintre voi care viseaza la un costum de baie minuscul, va provoc la o cura cu socata preparata in casa.


Ingrediente socata

  • 3 litri de apa plata
  • 5 buchetele flori de soc
  • 300 g zahar brun (poti inlocui zaharul cu miere)
  • 2 lamai feliate


Mod de preparare

Florile de soc se spala si se pun pe fundul unui borcan de minim 3 litri. Se adauga zaharul, feliile de lamaie (mai intai le stoarceti si apoi puneti si cojile in borcan) si apa. Se acopera cu un tifon si se lasa cateva zile la caldura (afara, la soare, sau in casa daca temperatura exterioara este prea mare sau prea mica).
In fiecare zi se amesteca lichidul din borcan cu ajutorul unei linguri de lemnn, dimineata si seara.
Dupa aproximativ 4 zile ( cand vedeti ca incepe sa se aciduleze ), socata ar trebui sa fie gata. Strecurati-o si depozitati-o in frigider.

Niciun comentariu:

 
Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryDirector web luxdesign28.ro ClickLink.ro
>